02.03.2016 tarihinde KURUMSAL kategorisine eklenmiş, Kişi Okumuş ve 1 Yorum Yapılmış.

Tunceli Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın kuruluşu 1950’li yıllarda İstanbul’da başkanlığını Avukat Haydar Özdemir’in yaptığı Tunceli Kültür ve Dayanışma Derneğinin oluşturduğu birikim üzerinden 1990 yılında yine İstanbul’da kurulmuştur. Vakfımızın kuruluşunda ,1990’lı yıllara girerken ilimizde uygulanan olağanüstü hal koşullarının getirdiği zorlu yaşam koşullarında, eğitim ve sağlık başta olmak üzere, toplumsal dayanışmanın aktif bir aracı olmak amaçlanmıştır.

Kuruluş başvurusu 1990 yılında yapılan vakıfımızın tüzel kişiliği 18.07.1991 tarihli Bakırköy 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararı ile tescil edilmiştir.

Kurucu Başkanlığını Av Haydar Özdemir’ in yaptığı Vakfımızda daha sonra sırayla Nadir Akçelik, Hüseyin Yüksel, Cemal Altun, Nurettin Karaca, Mehmet Ali Kankotan Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmışlardır.Şu anda Yönetim Kurulu Başkanlığını  Kadriye Akçelik yürütmektedir.

Vakfımız, Tunceli Belediyesi ile sözleşme yaparak, 1950’li yıllarda Tunceli Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından alınan arsa üzerinde yap-işlet-devret modeli ile 49 yıllığına vakıf binasını inşa etmiştir.  Vakıf binamızın üst katı, vakıf merkezi olarak kullanılmaktadır. Diğer altı kat, gelir amacıyla, kiraya verilmiştir.

Vakfımızın iki ana amacından biri eğitim alanında Tuncelili öğrencileri desteklemektir.  Kurulduğu günden bu yana 2522 Tuncelili üniversite öğrencisine burs vermiştir. Her yıl başvuruların artması ve üniversitelerde okuyan Tuncelili öğrencilerin çoğalması  bir yandan bizi mutlu ederken diğer yandan kısıtlı bütçemiz nedeni ile  bunların ancak bir bölümüne burs verebildiğiiz için üzgünüz. Vakfımızın bütçesi bu yıl sadece 321 öğrenciye burs verebilmemizi mümkün kılmıştır.  Ayrıca 1522 Lise öğrencisini de Üniversite hazırlık kurslarında Vakfımızdan destek almıştır.

Cemal şah
15 Nisan 2016 - 00:28